Restaurari fatade, monumente, caramida, piatra, lemn, fier, graffiti

Lucrari efectuate, studii de caz pe monumente istorice, fatade cladiri, lucrari de referinta

Curatare lemn prin sablare abraziva Biserica Reformata Grigorescu, Cluj

Sablare Lemn la Biserica reformata din cartierul Grigorescu Cluj-Napoca, reparatii la acoperis, montare plase protectie porumbei.Rezultatul se poate vedea in foto/video

Curatare fatada caramida aparenta prin sablare abraziva

Constructia cladirii Fiziologie UMF Cluj a debutat la 1886 fiind proiectata de arhitectul Hauszmann Alajos. Fatadele din caramida aparenta au acumulat in decursul timpului diverse depuneri de praf, licheni, muschi, etc.Am utilizat sablarea abraziva cu nisip pentru curatarea fatadelor de caramida aparenta si inlaturarea depunerilor de praf, licheni si alte acumulari.

Curatare prin hidrosablare fatade, terase, beton, la Villa Tannay

Villa Tannay din Geneva, Elvetia, castigatoare a unor concursuri arhitecturale, a necesitat curatarea fatadelor din beton si lemn, teraselor din lemn si scarilor din beton prin hidrosablare pentru indepartarea depunerilor de licheni, muschi, alge, praf, etc.

Curatare statui piatra prin sablare abraziva, inlaturare licheni

Palatul Toldalagi (în maghiara Toldalagi-palota) din Targu Mures a necesitat curatarea statuilor si ornamentelor de pe acoperis si montarea de plase si tepi impotriva accesului porumbeilor. Am curatat statuile din piatra si ornamentele de pe acoperis prin sablare abraziva cu nisip pentru inlaturarea lichenilor, muschilor si depunerilor de excremente de porumbei.

Sablare abraziva reabilitare Monument Detinuti Politici Gherla

Pe suprafetele din piatra, mosaic, beton, etc., ale monumentului istoric au aparut diverse depuneri, de rugina, licheni, muschi, etc. Firma noastra a executat lucrarile de reabilitare a crucii inalte de 15 metri, peretele, treptele si baldachinul au fost curatate prin sablare si protejate prin hidrofobizare.

Curatare rugina, beton, sablare cu nisip instalatii industriale

Echipa noastra ofera o gama variata de servicii pentru rezervoare, structuri metalice, conducte etc, incluzand servicii de sablare, vopsitorie si grunduire, servicii ce sunt efectuate la cele mai ridicate standarde de calitate din schela, nacela dar si cu tehnici de alpinism utilitar.

Biserica Reformata Rotonda Geoagiu, sablare abraziva, restaurare

Pe parcursul procesului restaurarii Bisericii Reformate din Geoagiu Bai, aflate intr-o stare avansata de deteriorare, compania ALPIN SHUNT a colaborat cu firma Domino Construct Expert pentru lucrarile de sablare, restaurare si alte lucrari la inaltime.

Biserica Franciscanilor din Gherla, sablare abraziva, reabilitare

Avand in vedere particularitatea studiilor, lucrarilor de restaurare si reconstituire, in prezent acest obiectiv este considerat de specialistii in domeniu ca unul din cele mai ample si complexe lucrari de reabilitare ale unui monument istoric din Romania. Echipa noastra a efectuat lucrari de sablare piatra si caramida in cadrul acestui proiect de restaurare

Sablare abraziva fatada caramida cladire Bucuresti

Un proiect deosebit executat pentru firma noastra a fost curatarea fatadei si peretilor din interior de caramida aparenta, curatarea grilajelor de fier, treptelor din mozaic si a structurii de lemn a acoperisului (mansarda) prin sablare abraziva la cladirea aflata pe strada Intrarea Blaj din Bucuresti.

Cladire RECORD PARK Cluj, sablare caramida, lemn, fier

Un proiect foarte important pentru noi a fost proiectul de reabilitare Cladire Record Park, unde am executat lucrari de sablare abraziva a suprafetelor de caramida, lemn si fier. Cladirea Record Park face parte din fosta Fabrica de tutun din Cluj, un complex de cladiri istorice din categoria monumentelor istorice industriale in anul 2007, care fusese demolata aproape complet.