Curatare sablare nisip fatada cladire Fiziologie UMF Cluj

Avantajele sablarii abrazive

Sablarea abraziva are avantaje importante fata de alte proceduri de curatare. Se utilizeza mai putine materiale, echipamente si personal. Are o aplicabilitate larga, pt o gama variata de suprafete si materiale, iar executia este mai simpla si mai rapida.

 

Sablarea abraziva este mai eficienta decat alte metode de curatare

Alte metode de curatare, asemanatoare cu sablarea abraziva, utilizeaza slefuirea si lustruirea cu perii de sarma. Aceasta metoda este insa consumatoare de timp si resurse, necesitand schimbarea periodica a periilor uzate si un timp mai lung de executie. In functie de suprafete si materiale periile rotative de sarmma trebuie schimbate si adaptate ornamentelor si texturilor de pe suprafata ce urmeaza a fi curatata.

 

De asemenea, se mai utilizeaza slefuirea cu smirghel pentru pregatirea suprafetelor. Aceasta metoda este mult mai putin eficienta, deoarece nu indeparteaza corect rugina si impuritatile de pe suprafata.

 

Sablarea abraziva este mult mai eficienta si economica decat oricare din metodele de mai sus.

 

Curatarea echipamentelor industriale prin sablare abraziva

In cazul utilajelor si echipamentelor industriale, sablarea abraziva este de asemenea cea mai eficienta metoda de curatare. De multe ori accesul la componente instalatiilor industriale este greoi, si curatarea prin metode clasice, cu perii sau alte instrumente de curatare este dificila, necesita timp si personal numeros.

Prin sablare, instalatiile industriale sunt curatate perfect si rapid de rugina, murdarie, grasime, etc. chiar si in locurile cu acces dificil.

Astfel curatarea prin sablare poate fi utilizata pentru o gama larga de aplicatii, de la vopsire, sudare, zincare etc.,

Principalele avantaje ale sablarii abrazive

Asadar principalele avantaje in procesul de curatare prin sablare abraziva sunt:

  • echipament si personal minim necesar in realizarea procesului de curatare prin sablare
  • diversitatea aplicatiilor si mediilor in care poate fi utilizata
  • costuri de realizare reduse, deoarece nu necesita organizari complexe de santier, sau conditii deosebite.
  • eficienta si versatilitate datorita posibilitatii de reglare dinamica a presiunii jetului de curatare, protejand astfel suprafetele sensibile sau cu complexe.